KRS247.no

Henter værvarsel...

Wenaas legger ned i Sørlandsparken

De ansatte ved Wenaas sin avdeling i Kristiansand mister jobben, når selskapet i desember legger ned alle sine syv butikker i Norge. Bakgrunnen for nedleggelsene er det som skjer i olje- og gassnæringen i kombinasjon med omsetningssvikt over flere år.

– Det er riktig at butikken vi har i Kristiansand vil legges ned og at de ansatte vil miste sine respektive stillinger, sier daglig leder i Wenaas, Lars Harald Tendal til KRS247.

I flere år har butikkene i selskapet som inntil nylig har gått under navnet Kwintet Norge AS hatt fallende omsetning. Derfor ser bedriften på det å forsette med utsalg som overflødig.

– Vår virksomhet selger i all hovedsak direkte til kundene, og cirka 85-90 prosent av all salg går rett til kunden, og det vil vi fortsette med. Butikken har derimot utgjort en veldig liten andel av totalsalget vårt, og av den grunn har vi da sett oss nødt til å legge disse ned. Årsaken til det er fallende omsetning i butikk over svært mange år, og på et tidspunkt ser vi det at dette er en betydelig kostnad for oss, som vi ikke klarer å forsvare lenger, forteller Tendal.

Han setter uansett stor pris på arbeidet de ansatte har gjort.

– Våre butikkansatte har gjort en fantastisk god jobb for oss, men vi mener at modellen vi skal ha i fremtiden er å selge mest mulig direkte. Kostnadene med husleie og personal står ikke lengre i stil med hva vi tjener på dette og det er bakgrunnen for at vi nå legger ned disse butikkene, sier Tendal.

Wenaas ble etablert på 1930-tallet og leverer blant annet arbeidsklær og personlig verneutstyr. I 2011 skiftet selskapet navn til Kwintet Norge, da ble en del av det svenskeide konsernet som er Europas ledende leverandør av arbeidsbekledning. Kwintet Norge omsatte i fjor for 809 millioner kroner, men fikk et negativt resultat før skatt på 7,2 millioner.