KRS247.no

Henter værvarsel...

Waynes Coffee i Markens er konkurs

Kaffekjeden Waynes Coffees café i Markens Gate i Kristiansand er konkurs. Selskapet som hadde franchiseavtalen med hovedselskapet meldte oppbud i går med betydelig gjeld. 

Det er selskapet To Kaffekopper AS som har hatt franchiseavtalen med Waynes Coffee, og bostyrer Thor Erik Andersen fra Advokatfirmaet Wigemyr forteller KRS247 at hele aksjekapitalen i selskapet på 2,1 millioner kroner er tapt.

– Dette ser for meg ut som en veldig ryddig konkurs. Selskapet har få verdier og det meste av utstyret ser ut til å være leaset, forteller Andersen.

Waynes Coffee stengte dørene sist søndag. Foto: Alf Otto Fagermo

Waynes Coffee stengte dørene sist søndag. Foto: Alf Otto Fagermo

Advokaten sier det er brukt betydelige midler for å gjøre lokalene klare, og inntektene har ikke vært store nok til å dekke de løpende utgiftene.

I følge Andersen er det 6 eller 7 ansatte som mister jobben. De har ikke fått lønn for januar måned, noe man jobber for å få på plass så raskt som mulig.

– De skulle hatt lønnsutbetaling 10. februar, og vi prøver å få til det gjennom lønnsgarantifondet. Så vil vi nok bruke litt mer tid på feriepenger, sier Andersen.

Pacarama drift som driver merkevaren i Norge vil fortsette driften selv, inntil en ny franchisetaker er på plass. De ansatte vil da få tilbud om å fortsette.