Annonse

Waynes Coffee i Markens er konkurs


Waynes Coffee i Markens har stengt dørene. Foto: Alf Otto Fagermo

Kaffekjeden Waynes Coffees café i Markens Gate i Kristiansand er konkurs. Selskapet som hadde franchiseavtalen med hovedselskapet meldte oppbud i går med betydelig gjeld. 

Det er selskapet To Kaffekopper AS som har hatt franchiseavtalen med Waynes Coffee, og bostyrer Thor Erik Andersen fra Advokatfirmaet Wigemyr forteller KRS247 at hele aksjekapitalen i selskapet på 2,1 millioner kroner er tapt.

– Dette ser for meg ut som en veldig ryddig konkurs. Selskapet har få verdier og det meste av utstyret ser ut til å være leaset, forteller Andersen.

Waynes Coffee stengte dørene sist søndag. Foto: Alf Otto Fagermo

Waynes Coffee stengte dørene sist søndag. Foto: Alf Otto Fagermo

Advokaten sier det er brukt betydelige midler for å gjøre lokalene klare, og inntektene har ikke vært store nok til å dekke de løpende utgiftene.

I følge Andersen er det 6 eller 7 ansatte som mister jobben. De har ikke fått lønn for januar måned, noe man jobber for å få på plass så raskt som mulig.

– De skulle hatt lønnsutbetaling 10. februar, og vi prøver å få til det gjennom lønnsgarantifondet. Så vil vi nok bruke litt mer tid på feriepenger, sier Andersen.

Pacarama drift som driver merkevaren i Norge vil fortsette driften selv, inntil en ny franchisetaker er på plass. De ansatte vil da få tilbud om å fortsette.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar