KRS247.no

Vurderer rettslige skritt i rentesaken

Ordførerne i Kristiansand og Arendal har, sammen med styret i Returkraft, drøftet rettslige skritt mot Nordea og revisor Ernst & Young. Grunnen er at avtalen med Nordea viser seg å ikke være det som ble lovet.

Selskapet Returkraft gikk inn på det de trodde var en fastrenteavtale i 2008 da det ble etablert. Det som nå har vist seg, er at det slett ikke var en fastrenteavtale.

– Det var en avtale som bare var til fordel for Nordea, sier Kristiansand-ordfører Harald Furre (H) til KRS247.

Nordea hadde mulighet til å tre ut av avtalen om det ble store renteendringer, mens Returkraft ikke hadde den muligheten. Det mener ordføreren det er grunn til å gå i dybden på.

– Fordi man har altså kjøpt et produkt som var helt annerledes enn det man trodde. Det må man finne mer ut av.

I løpet av møtet i går ettermiddag mellom ordførerne og styret i Returkraft var ordførerne klare på at selskapet bør vurdere juridiske skritt mot Nordea og Ernst & Young. Det er til syvende og sist selskapet som må ta saken ut i jussens verden.

– Det er ikke usannsynlig at selskapet vil gå til rettslige skritt mot Nordea. Så må man finne ut, gjennom rettsprosessen eller forhandlinger mellom partene, om Nordea er villig til å gi erstatning til Returkraft eller frita selskapet fra avtalen som de nå sitter bundet til, sier Furre.

– Har en noe håp om at man kan vinne frem med dette?

– Ja, det er helt åpenbart. Selskapet opplever at de har feilaktige råd som er på tvers av det regelverket som gjelder for salg av finansielle produkter, som det heter. På den andre siden er det en avtale som har vart lenge og det vil alltid være usikkerhet rundt en sånn prosess.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/310087317″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]