KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vis hensyn for de store båtene

Assisterende havnedirektør i Kristiansand Havn, Thomas Granfeldt, sender ut en oppfordring til alle småbåtskippere nå som «ud i båd»-sesongen nærmer seg med stormskritt.

Økende småbåtaktivitet og fergetrafikk utover våren og sommeren kan føre til skumle situasjoner til sjøs. Trafikken på havet ser ganske annerledes ut for en kaptein på et stort fartøy enn for en småbåtfører. Det er ikke mange eller store problemer i møtet mellom store og små båter på Sørlandet, men det skal ikke mye til før det går galt.

– Vi ønsker og ber alle kapteiner på små eller mellomstore båter som trives så godt i verdens vakreste skjærgård å tenke seg om når de ankrer opp eller fortøyer i nærheten av hovedled inn til Kristiansand, sier Granfeldt til KRS247.

Store hekkbølger kan i verste fall skylle din småbåt på land om du har fortøyd på «feil» side av holmen. Nyttetransportens lager stor sjø, og det har havna fokusert på i møte med rederiene.

– Vi har bedt rederiene å ta hensyn med sine store hekkbølger.

– Hvilke floker oppstår vanligvis i møtet mellom små og store båter?

– Småbåter som kjører for tett på store båter, kjører for tett foran eller leker seg i uante store hekkbølger. Jeg forstår at dette er fryktelig festlig, men det er også forbundet med stor risiko. Kapteinen på broa på en stor ferge eller containerbåt ser ikke det samme som du ser fra din lille båt, sier Granfeldt.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/315809694″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]