Annonse

Vinterværet kommer – etter hvert


Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.no

Etter flere måneder med høsttilstander sørpå, lover StormGeo at vinteren kommer til Sørlandet. Flere dager med kaldt vær også i kystnære områder er i vente.

Et stormsenter som etter hvert trekker mot Island fører til sterk vind i Vest-Agder med østlig og sørøstlig kuling på kysten og i fjellet. Starten på uka gir sludd og snø i indre strøk, mens nedbøren kan falle regn på kysten.

– Det skal nok fortsette sånn de neste dagene med littegranne snø. Temperaturene vil synke og fremdeles er det denne kraftige vinden på kysten og i fjellet, sier vakthavende meteorolog for StormGeo, Beate Tveita, til KRS247.

– Hva kan vi vente oss temperaturmessig?

– Det er rundt null og et pat plussgrader i ytre strøk og minusgrader i indre strøk. Utover i uka synker temperaturene og da er det snakk om minusgrader over hele linja. Ned mot -5 til -8 grader i ytre strøk. Så det blir kaldt og det blir litt snø.

Det kommer til å holde seg skyet med nedbør gjennom hele uka, før det kan komme mer sol til neste uke.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer