KRS247.no

Henter værvarsel...

Vinterværet kommer – etter hvert

Etter flere måneder med høsttilstander sørpå, lover StormGeo at vinteren kommer til Sørlandet. Flere dager med kaldt vær også i kystnære områder er i vente.

Et stormsenter som etter hvert trekker mot Island fører til sterk vind i Vest-Agder med østlig og sørøstlig kuling på kysten og i fjellet. Starten på uka gir sludd og snø i indre strøk, mens nedbøren kan falle regn på kysten.

– Det skal nok fortsette sånn de neste dagene med littegranne snø. Temperaturene vil synke og fremdeles er det denne kraftige vinden på kysten og i fjellet, sier vakthavende meteorolog for StormGeo, Beate Tveita, til KRS247.

– Hva kan vi vente oss temperaturmessig?

– Det er rundt null og et pat plussgrader i ytre strøk og minusgrader i indre strøk. Utover i uka synker temperaturene og da er det snakk om minusgrader over hele linja. Ned mot -5 til -8 grader i ytre strøk. Så det blir kaldt og det blir litt snø.

Det kommer til å holde seg skyet med nedbør gjennom hele uka, før det kan komme mer sol til neste uke.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/306344781″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]