Annonse

Vil stoppe fattigdom som går i arv


Kristine Løkås Vigsnes (Foto: Ann Helen Gjerde)

Det kan dreie seg om å få opplæring i hvordan man får oversikt over økonomien, hvordan man skal klare arbeidslivet, bosituasjonen og alle andre ting en familie må forholde seg til. Snart får mange fattige familier i Kristiansand hjelp i hverdagen, gjennom prosjektet «Nye mønstre – trygg oppvekst».

– En koordinator vil følge familien i fem år, og sørge for at de ulike tilbudene familien trenger, henger sammen. Kommunen gjør allerede mye i forhold til disse familiene, men nå handler det om å koordinere tjenestene. Det har nok vært vanskelig for noen å forholde seg til alle de forskjellige systemene hvis man har ulike livsutfordringer fra før. Det sier Kristine Løkås Vigsnes, prosjektleder for den nye satsingen i Kristiansand Kommune.

1400 barn i Kristiansand er fattige, det slår Riksrevisjonen fast. En viktig del av arbeidet handler om å lære barna om økonomi, slik at de innarbeider nye vaner, mener Vigsnes.

– Hver enkelt familie må vurdere hvor behovet er størst. For noen vil det handle om veien tilbake til arbeidslivet, for andre vil det handle om å få hjelp til å sette opp et budsjett, og det å styre økonomien, mener prosjektlederen.

Med prosjektet ønsker man også at familien skal klare å bryte det mønsteret man har kommet inn i, og hindre at det blir noe man igjen overfører til barna.

– En del av disse foreldrene har selv vokst opp med de samme utfordringene. For å bryte dette mønsteret må ha fokus inn mot både barn og foreldre, sier Vigsnes.

Det er ikke før i august at prosjektet starter opp. Da starter de første koordinatorene opp, så blir det etter hvert ansatt flere.

– Det blir en jevn økning, før vi etter hvert skal kunne betjene 100 familier, sier Vigsnes.

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer