Annonse

Vil sørge for gode vilkår for opposisjonen


Den nybakte ordføreren fra Høyre, Harald Furre (Foto: Pål Lomeland)

Byens nye ordfører Harald Furre, sa i sin tale til bystyret at han ønsker å sikre at Mette Gundersen i Arbeiderpartiet skal få være politiker på heltid.

Den nybakte ordføreren har ingen betenkeligheter med å hjelpe opposisjonen.

– Det skal være gode vilkår også for opposisjonen. Det er jo sånn at et demokratis kvalitet kan vurderes utfra hvordan opposisjonen behandles. I tillegg så trenger vi Arbeiderpartiets gruppeleder som en god medspiller, både i prosessen rundt kommunestruktur, og også når det gjelder å fremme saker for Kristiansand og Sørlandet inn mot nasjonale myndigheter, sier Furre til KRS247.

Han ønsker også å bidra til mer politisk debatt i bystyret, gjennom å revitalisere ordningen «spørsmål til ordføreren».

– Her ser jeg for meg at fristen for å gi svar kortes betydelig ned og at det gjøres større anstrengelser for å få medias oppmerksomhet omkring spørsmål og svar. På denne måten gis bystyret medlemmer enda bedre arenaer for utøve sitt politiske virke.

– Er det noen andre ting som du som ordfører ønsker å jobbe mot?

– Dette er en bra og veldrevet kommune og en fantastisk by, men vi har også utfordringer. Arbeidsledighet, integrering av flyktninger og asylsøkere, kommunestrukturarbeidet og videre arbeid med kvaliteten i skolen er noen av de sakene som jeg har påpekt i dag. Men jeg har også mange andre saker å ta fatt på, som for eksempel å bevare luftforsvarets tekniske skolesenter på Kjevik. En sak vi skal begynne å jobbe med allerede på mandag, sier Furre.

Nå ser han frem til å komme i gang i sin nye jobb.

– Det er en lettelse å formelt sett være valgt. Det har jo vært en lang prosess siden jeg meldte meg som ordførerkandidat. Nå er det fint å ha ordførerkjedet på seg og komme i skoene og begynne å gjennomføre politikk, sier han.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer