Annonse

Vil snakke ihjel overgrep mot barn


Bilde fra Redd Barnas kampanje.

Redd Barna ønsker i sin kampanje «Jeg Er Her» å sette fokus på seksuelle overgrep mot barn. De ønsker å bryte tausheten rundt temaet og dermed forebygge og bekjempe slike overgrep.

– Det er både barn og voksne som må lære noe her, sier Maja Mendoza til KRS247.

Hun er regionrådgiver i Redd Barna Region Sør. Hun vet at temaet er vanskelig å snakke om og forholde seg til. Voksne må ta inn over seg at det skjer, og at det skjer oftere enn man tror.

– Rundt halvparten av oss kjenner noen som har vært utsatt for dette. Hvis vi voksne ikke tør å snakke om dette, hvordan skal vi forvente at barna tør å gjøre det, spør Mendoza.

Ikke bare skal barn og voksne lære seg å snakke om dette, men det er også viktig at barn skal lære mer om grensesetting for både egen og andres kropp gjennom denne kampanjen. Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer