KRS247.no

Henter værvarsel...

Vil sjekke DNA-spor i Ragnhild-saken

Statsadvokaten har besluttet at saken rundt dødsfallet til Ragnhild Camilla Sandvold i Søgne i 1999, skal undersøkes videre.

– Statsadvokatene har besluttet at politiet skal forsøke å innhente referanseprøver (DNA-profiler) fra fire menn som antas å ha hatt tilknytning til avdødes bolig. Statsadvokatens beslutning er begrenset til disse undersøkelsene, sier fungerende sjef Felles kriminal enhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar, i en pressemelding fra politiet.

Der kommer det også frem at disse fire mennene ikke er mistenkt for å stå bak noe straffbart og at det er helt frivillig om de ønsker å gi fra seg disse referanseprøvene.

Dette er relativt gode nyheter for sønnen Raymond Ingerseth-Sandvold, som hele tiden har hevdet at politiets konklusjon rundt at moren skal ha tatt sitt eget liv, ikke stemmer på grunn av blant annet at hun hadde sterk klaustrofobi.

I pressemeldingen presiserer Kaddeberg Skaar at verken politiet eller statsadvokaten har mistanke om at Ragnhild Camilla Sandvolds dødsfall skyldes annet en et selvdrap.

Etter at de eventuelle prøvene har blitt innhentet og politiet har fått svar fra Folkehelseinstituttet vil de vurdere om det er grunnlag for å undersøke saken nærmere.

Terje Kaddeberg Skaar sier i pressemeldingen at den vurderingen vil mest sannsynlig skje til høsten.