Annonse

Vil se på offentlig støtte til trossamfunn


Kristiansand Domkirke | Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

Fremskrittspartiets Theodor Barndon Helland mener den offentlige støtten til forskjellige trossamfunn må gjennomgås. Når flere titalls tusen melder seg ut av Den Norske Kirke i løpet av første uken med digital utmelding, bør flere private tros- og livssynsamfunn få mer støtte etter hans syn.

– Det kunne vært gunstig om man så på å kanskje redisponere pengene fra Kirken og heller støtte private tros- og livssynsamfunn, sier Helland til KRS247.

Han mener utmeldingstallene viser at Den Norske Kirke ikke lenger skal ha den særstillingen den har hatt når det handler om finansiering. Bispedømmerådsmedlem Kai Steffen Østensen er ikke enig. Han mener at Norges befolkning ikke er stor nok til at private livssynsamfunn kan drives på privat basis.

– Det er dyrt å drive trossamfunn og de tilbudene som i dag drives. Ser man til USA som har over 300 millioner mennesker er det mye lettere å drive på den private måten, sier Østensen.

– Men det er ikke så veldig mange år siden at kirken og det offentlige formelt sett skilte lag, basert på et prinsipp som tilsier at det offentlige skal være sekulært. Det prinsippet er jeg enig i, men hvor sekulært er egentlig det offentlige all den tid så mye penger går med til å finansiere en mer eller mindre offentlig kirke, sier Helland.

Hør hele debatten her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer