Annonse

Vil satse på kollektivtrafikken


Andreas Landmark og Morten Ekeland - Foto Helge Martin Markussen

Hvis SV får det som de vil, blir det mye billigere å ta buss for alle i Vest-Agder. Fylkesordførerkandidat Morten Ekeland vil innføre et månedskort, for alle, som ikke skal koste mer enn 200 kroner. 

– Det er en kraftig prisreduksjon, og vi tror mye av det AKT taper i inntekter vil bli tatt inn igjen ved at man får flere passasjerer, sier Ekeland til KRS247.

Partiet vil prioritere kollektivtrafikk i stedet for veiutbygging i fylket. Langs kyststripen mener SV det er store muligheter for å persontrafikken på buss, og godstransport på bane.

– Den nest største posten på fylkesbudsjettet er samferdsel og da spesielt asfalt. Vi ønsker å fortsette å prioritere fylkesveiene i innlandet, men langs kysten er det andre muligheter, mener Ekeland.

Bystyrekandidat Andreas Landmark i Kristiansand mener busskortet for ungdom er for dyrt.

– Det koster 500 kroner i måneden, og det er penger som jeg tror de kunne brukt mer fornuftig, sier Landmark.

Tidligere leder av Vest-Agder pendlerforening, Terje Høyland, kom på NRK Sørlandet i dag med et forslag om felles billettsystem for både tog og buss, det er noe bystyrekandidaten fra Kristiansand støtter.

– Dette er jo noe som man allerede har i Oslo, så jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke skulle klare det her i fylket også, sier Landmark.

Hør hele innslaget her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer