Annonse

Vil øke fartsgrensen i Vågsbygdtunnelen


Foto: Tor Erik Schrøder

Statens vegvesen ønsker å endre fartsgrensen i Vågsbygdporten i Kristiansand fra 60 til 70 kilometer i timen. Det skriver Fædrelandsvennen.

Forslaget til hastighetsendring er sendt på høring til Kristiansand kommune, Vest-Agder fylkeskommune og Agder politidistrikt. Høringsfristen er satt til 3. juli og det endelig vedtaket fattes når alle uttalelser er innkommet.

– Det ble vurdert 70 km/t fra starten, men Vegdirektoratet anbefalte 60 km/t for så å vurdere saken på nytt en stund etter åpning. Nå har tunnelen vært åpen i mer enn ett år, og det har verken skjedd ulykker eller blitt innrapportert hendelser av betydning, noe som tilsier at dette er et velfungerende tunnelsystem. Dermed kan man tillate 70 km/t, opplyser seksjonsleder Anne Grete Tofte i Statens vegvesen til avisen.

Dersom endringen blir vedtatt, vil den høyst sannsynlig bli iverksatt gjennom nye skilter i løpet av august.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer