Annonse

Vil legge press på politikerne og UiA


Leder for Studentorganisasjonen i Agder (STA), Silje Wingereid Hammerstad. | Foto: STA

Dekningsgraden for studentboliger er i Kristiansand under landsgjennomsnittet. Leder for Studentorganisasjonen i Agder, Silje Wingereid Hammerstad, ønsker å legge press på flere parter for å få opp dekningsgraden for studentboliger i Kristiansand.

– Dekningsgraden henger selvfølgelig sammen med antallet studenter ved UiA. Vi ønsker at man enten ikke tar imot flere og flere, eller at man bygger ut, sier Hammerstad til KRS247.

Norsk studentorganisasjon (NSO) ga i går ut den årlige studentboligundersøkelse som viser den samlede nasjonale dekningsgraden og tall for de enkelte samskipnadskretsene. Ved Universitetet i Agder (UiA) har dekningsgraden økt det siste året fra 14,47 % til 16,75 %, hvor Kristiansand alene ligger noe under dette.

– Det er veldig positivt at vi har over 200 nye studentboliger i Agder i år. Vi har også langsiktige planer for å dekke inn det som mangler, og vi ønsker å samarbeide med kommunen og studentsamskipnaden for å få på plass flere, sier Hammerstad.

Hun påpeker at det er store forskjeller, og nevner som eksempel at dekningsgraden for indre Finnmarks 150 studenter er adskillig bedre enn for de 70 000 som studerer i Oslo og Akershus. Likevel er det viktig å bygge flere studentboliger, mener STA-lederen og peker på at at flere studentboliger betyr flere heltidsstudenter.

– Studentboligene skal være rimeligere enn de på det private markedet. Flere slike boliger gjør at færre er avhengige av jobb ved siden av studiene, og dermed kan fokusere mer på studiet, fastslår Hammerstad.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer