KRS247.no

Henter værvarsel...

Vil innføre kommunal karensdag

Får Frp sin fjerdekandidat til bystyret i Kristiansand, Theodor Barndon Helland, det som han vil, skal det innføres en kommunal karensdag i Kristiansand. Det betyr at den som er syk, ikke vil få 100 prosent betalt den første sykedagen. 

– Sykelønnsordningen vi har i Norge i dag er for generøs, og det er derfor vi vil søke staten om å få prøve ut en slik ordning for kommunalt ansatte i Kristiansand. Dermed vil den kommunalt ansatte, med vårt forslag, få 80 prosent betalt den første sykedagen, sier Barndon Helland i debatten som ble sendt på Radio Sør.

Fylkesleder for Fagforbundet i Vest Agder, Roy Gyberg, hilser ikke forslaget velkommen. Samtidig mener han forslaget ikke er veldig dramatisk.

– Dette er et forslag som våre medlemmer rent økonomisk vil kunne leve godt med, men vi stiller spørsmål om dette i det hele tatt vil ha noen virkning på sykefraværet, sier Gyberg.

Hør hele debatten her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/201213872″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]