Annonse

Vil innføre kommunal karensdag


Foto: Helge Martin Markussen

Får Frp sin fjerdekandidat til bystyret i Kristiansand, Theodor Barndon Helland, det som han vil, skal det innføres en kommunal karensdag i Kristiansand. Det betyr at den som er syk, ikke vil få 100 prosent betalt den første sykedagen. 

– Sykelønnsordningen vi har i Norge i dag er for generøs, og det er derfor vi vil søke staten om å få prøve ut en slik ordning for kommunalt ansatte i Kristiansand. Dermed vil den kommunalt ansatte, med vårt forslag, få 80 prosent betalt den første sykedagen, sier Barndon Helland i debatten som ble sendt på Radio Sør.

Fylkesleder for Fagforbundet i Vest Agder, Roy Gyberg, hilser ikke forslaget velkommen. Samtidig mener han forslaget ikke er veldig dramatisk.

– Dette er et forslag som våre medlemmer rent økonomisk vil kunne leve godt med, men vi stiller spørsmål om dette i det hele tatt vil ha noen virkning på sykefraværet, sier Gyberg.

Hør hele debatten her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer