Annonse

Vil heie frem de som ikke har muligheten


Nora Aanonsen Chayed. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Kvinnekontakt i Vest-Agder Arbeiderparti, Nora Aanonsen Chayed, vil bruke sin ungdomsappell ved årets 8. mars-arrangement i Kristiansand til å hedre de som har sørget for at hun har en stemme i offentligheten, samtidig som hun minner om at ikke alle har den samme muligheten.

– Vi må ikke være så naive og tro at alle har det som her i Norge. Det er mange som ikke har den muligheten, og de må vi heie frem på den internasjonale kvinnedagen, sier ungdomspolitikeren fra Vennesla.

Hennes hjertesaker på en dag som dette er det kjønnsdelte arbeidsmarkedet som er i Norge. Norge har et av verdens mest kjønnsdelte arbeidsmarkeder. Dette kalles ofte «det norske likestillingsparadokset». Det trengs flere kvinnelige toppledere og flere mannlige førskolelærere. Hun etterlyser at menn tar ansvar og blir sunne rollemodeller for unge gutter.

– Menn er ikke mindre maskuline bare fordi de er førskolelærere eller jobber i omsorgsyrker. Vi trenger flere menn i de yrkene. Og vi trenger flere kvinnelige toppledere. Spesielt her på Sørlandet hvor bare et av de tjue største firmaene har en kvinnelig toppleder.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer