KRS247.no

Henter værvarsel...

Vil ha samlet front i kampen om jernbane

Gruppeleder i Venstre i Kristiansand bystyre, Ivar Bergundhaugen, ønsker at alle politiske partier og parter i regionen samler seg for å få jernbanespor til den nye containerhavna. Nasjonal Transportplan kan bli redningen for sporene.

Ivar Bergundhaugen (V) har besluttet å støtte byggingen av parkeringshuset.

Ivar Bergundhaugen. | Foto: Arkiv

– Det er jo et kostnadsspørsmål. Det blir veldig dyrt å legge jernbanespor ned til den planlagte containerhavna på Vige. Det er da man begynner å så litt tvil. Så havner man litt i hver sin leir og jeg liker ikke helt det, sier Bergundhaugen til KRS247.

Han er klar på at egentlig ingen er uenige i at man må ha jernbane til havna. Til det trengs det nasjonale midler, siden Kristiansand Havn ikke kan finansiere flyttingen av havna fra egen lomme.

– Da må det komme nasjonale midler på bordet. Da har vi jo Nasjonal Transportplan. Vi kan jobbe for å få dette inn som prosjekt i NTP. Da vil alt løse seg.

– Plutselig?

– Det går i hvert fall an å håpe, sier Bergundhaugen.

– Hva kan gjøres lokalt for å sikre jernbaneadkomst til den nye havna?

– Det sitter ikke jeg på fasiten, men vi må – i stedet for å jobbe mot hverandre og poengtere hvorfor vi sitter på hver vår tue – forene de gode kreftene våre og jobbe inn mot de nasjonale myndighetene for å få dette inn på Nasjonal Transportplan som er, fra mitt ståsted, løsningen for å få dette til.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/263214825″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]