Annonse

Vil ha samlet front i kampen om jernbane


Dagens havn sett fra luften, med havnas fremtidige beliggenhet på Vige i bakgrunnen. | Foto: Anders Martinsen fotografer

Gruppeleder i Venstre i Kristiansand bystyre, Ivar Bergundhaugen, ønsker at alle politiske partier og parter i regionen samler seg for å få jernbanespor til den nye containerhavna. Nasjonal Transportplan kan bli redningen for sporene.

Ivar Bergundhaugen (V) har besluttet å støtte byggingen av parkeringshuset.

Ivar Bergundhaugen. | Foto: Arkiv

– Det er jo et kostnadsspørsmål. Det blir veldig dyrt å legge jernbanespor ned til den planlagte containerhavna på Vige. Det er da man begynner å så litt tvil. Så havner man litt i hver sin leir og jeg liker ikke helt det, sier Bergundhaugen til KRS247.

Han er klar på at egentlig ingen er uenige i at man må ha jernbane til havna. Til det trengs det nasjonale midler, siden Kristiansand Havn ikke kan finansiere flyttingen av havna fra egen lomme.

– Da må det komme nasjonale midler på bordet. Da har vi jo Nasjonal Transportplan. Vi kan jobbe for å få dette inn som prosjekt i NTP. Da vil alt løse seg.

– Plutselig?

– Det går i hvert fall an å håpe, sier Bergundhaugen.

– Hva kan gjøres lokalt for å sikre jernbaneadkomst til den nye havna?

– Det sitter ikke jeg på fasiten, men vi må – i stedet for å jobbe mot hverandre og poengtere hvorfor vi sitter på hver vår tue – forene de gode kreftene våre og jobbe inn mot de nasjonale myndighetene for å få dette inn på Nasjonal Transportplan som er, fra mitt ståsted, løsningen for å få dette til.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer