KRS247.no

Henter værvarsel...
Kristiansand sett fra luften. Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Vil gjøre kommunen TISA- og TTIP-fri

Miljøpartiet de Grønnes bystyrerepresentant Mira Svartnes Thorsen mener Kristiansand kommune kan sende et sterkt signal til regjeringen ved å si nei til de store internasjonale handelsavtalene TISA og TTIP.

Mira Svartnes Thorsen (MDG). | Foto: Kristiansand Kommune

Mira Svartnes Thorsen (MDG). | Foto: Kristiansand Kommune

– Ethvert klart og tydelig signal til regjeringen er noe mer enn symbolpolitikk. En lokal motstand sender et tydelig signal til regjeringen om at vi i Kristiansand ikke ønsker denne typen avtaler, sier Thorsen til KRS247.

MDGs representant mener avtalene kan gjøre den grønne skiftet mye vanskeligere å gjennomføre, siden de to avtalene vil kunne innskrenke lands politiske frihet. Thorsen peker særlig på et mulig rettsvesen utenfor staters rettsvesen.

– Det vi ser i dag med TISA og TTIP er, i beste fall, uregulert frihandel satt i system. Det ligger også sterke juridiske føringer og det er snakk om å opprette en domstol som ikke har noe med stater å gjøre som i de aller fleste tilfeller vil havne ned på en dom i bedriftenes favør, forteller Thorsen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/263608962″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]