Annonse

Vil gjøre kommunen TISA- og TTIP-fri


Kristiansand sett fra luften. Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com
Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Miljøpartiet de Grønnes bystyrerepresentant Mira Svartnes Thorsen mener Kristiansand kommune kan sende et sterkt signal til regjeringen ved å si nei til de store internasjonale handelsavtalene TISA og TTIP.

Mira Svartnes Thorsen (MDG). | Foto: Kristiansand Kommune

Mira Svartnes Thorsen (MDG). | Foto: Kristiansand Kommune

– Ethvert klart og tydelig signal til regjeringen er noe mer enn symbolpolitikk. En lokal motstand sender et tydelig signal til regjeringen om at vi i Kristiansand ikke ønsker denne typen avtaler, sier Thorsen til KRS247.

MDGs representant mener avtalene kan gjøre den grønne skiftet mye vanskeligere å gjennomføre, siden de to avtalene vil kunne innskrenke lands politiske frihet. Thorsen peker særlig på et mulig rettsvesen utenfor staters rettsvesen.

– Det vi ser i dag med TISA og TTIP er, i beste fall, uregulert frihandel satt i system. Det ligger også sterke juridiske føringer og det er snakk om å opprette en domstol som ikke har noe med stater å gjøre som i de aller fleste tilfeller vil havne ned på en dom i bedriftenes favør, forteller Thorsen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer