KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vil fortsette om jeg kan

Vibeke Andrea Sefland fra Kristiansand var midt mellom Camp 1 og Camp 2 på Mount Everest, da et enormt snøskred rammet Basecamp, og nærmest utryddet et stort område. KRS247 har snakket med henne på telefon i dag. 

– Vi var på 6200 meter da skredet kom, forteller Sefland til KRS247.

Til å begynne med skjønte de ikke hva som skjedde, for været i området var dårlig med snødrev. De befant seg midt på en bre med store sprekker, hvor man bruker stiger for å komme seg over.

– Da vi oppdaget at det var skred, så begynte breen vi sto på å gynge. Det var nesten som å stå i en pram på fjorden, sier Sefland.

– Var du redd? 

– Jeg må si nei til det. Vi måtte bare reagere og gjøre de tingene vi har lært. Vi ble truffet av den ene trykkbølgen av skredet, og slått overende. Da gjaldt det å holde sammen, forteller Sefland.

De mest kritiske pasientene, og de omkomne, er blitt evakuert fra basecamp, og de resterende venter nå for å se hva som skjer videre, og om det blir mer klatring. De fleste har allerede avsluttet sesongen og beveget seg ned fra fjellet.

– Hele mitt team gikk ned i dag, mens jeg ble igjen. Jeg vil forsøke å se om det finnes en annen ekspedisjon jeg kan henge meg på. Hvis ikke så vil jeg gå ned igjen fra fjellet, og det vil ta meg rundt tre dager.

Hør hele intervjuet med Sefland her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/202928230″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]