Annonse

Vil fortsatt legge ned i Randesund og Vågsbygd


Politimester Kirsten Lindeberg - Foto: Politiets Fellesforbund

Politimester Kirsten Lindeberg står fast på at Kristiansand bare skal ha en politistasjon i fremtiden, til tross for reaksjoner fra både varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) og de tillitsvalgte på stasjonene.

Det er klart etter at hun og prosjektleder Arne Sundvoll holdt en pressekonferanse i dag morges. Tidligere har Lindeberg uttrykt ønske om å redusere antall politistasjoner og lensmannskontor fra dagens 27 til 12, men har nå moderert seg til 15.

Det betyr at politstasjonene i Randesund og Vågsbygd kan bli nedlagt i tillegg til Kvinesdal, Lyngdal, Åseral, Marnardal, Audnedal og Hægebostad av de kontorene som legges ned i Vest-Agder.

Søgne og Songdalen lensmannsdistrikt beholdes som i dag med sitt kontor i Songdalen, mens Vennesla og Iveland lensmannsdistrikt får sitt hovedsete i Vennesla.

– En slik effektivisering vil bidra til at Agder politidistrikt leverer på alle kvalitetskravene som er stilt til lensmanns- og politistasjonsdistriktene i forbindelse med Nærpolitireformen. De foreslåtte endringene i strukturen i Agder politidistrikt vil legge til rette for et nærpoliti som er operativt og synlig, med kapasitet til å forebygge, etterforske og påtale kriminelle handlinger, sier Kirsten Lindeberg i en pressemelding.

Den endelige avgjørelsen fattes av Politidirektoratet 15. januar.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer