KRS247.no

Henter værvarsel...

Vil fortsatt legge ned i Randesund og Vågsbygd

Politimester Kirsten Lindeberg står fast på at Kristiansand bare skal ha en politistasjon i fremtiden, til tross for reaksjoner fra både varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) og de tillitsvalgte på stasjonene.

Det er klart etter at hun og prosjektleder Arne Sundvoll holdt en pressekonferanse i dag morges. Tidligere har Lindeberg uttrykt ønske om å redusere antall politistasjoner og lensmannskontor fra dagens 27 til 12, men har nå moderert seg til 15.

Det betyr at politstasjonene i Randesund og Vågsbygd kan bli nedlagt i tillegg til Kvinesdal, Lyngdal, Åseral, Marnardal, Audnedal og Hægebostad av de kontorene som legges ned i Vest-Agder.

Søgne og Songdalen lensmannsdistrikt beholdes som i dag med sitt kontor i Songdalen, mens Vennesla og Iveland lensmannsdistrikt får sitt hovedsete i Vennesla.

– En slik effektivisering vil bidra til at Agder politidistrikt leverer på alle kvalitetskravene som er stilt til lensmanns- og politistasjonsdistriktene i forbindelse med Nærpolitireformen. De foreslåtte endringene i strukturen i Agder politidistrikt vil legge til rette for et nærpoliti som er operativt og synlig, med kapasitet til å forebygge, etterforske og påtale kriminelle handlinger, sier Kirsten Lindeberg i en pressemelding.

Den endelige avgjørelsen fattes av Politidirektoratet 15. januar.