KRS247.no

Henter værvarsel...

Vil flytte politimesteren til Arendal

Hovedkontoret til Agder politidistrikt bør flyttes fra Kristiansand til Arendal. Det mener Arendals varaordfører Anders Kylland fra Fremskrittspartiet, i følge NRK Sørlandet.

– Jeg mener vi må jobbe for å få hovedkontoret til Agder politidistrikt til Arendal dersom det er det beste stedet å lokalisere det. Jeg mener at alt skulle ligge til rette for det. Det ligger nærme E18, og den ligger på aksen både til Kristiansand og østover, sier Kylland til NRK.

Kylland ønsker at politimesteren skal lokaliseres hos nye Arendal politistasjon som er under bygging på Stoa, like utenfor Arendal sentrum.

– Nå er det enighet om politireformen og vi vet at Agder består som ett politidistrikt. Da mener jeg vi må ta denne debatten nå for å få en best mulig lokalisering av de funksjonene som politidistriktet skal håndtere, sier han.

Kylland sier det er det faglige som skal legges til grunn for plassering av politimesteren.

– Det er ikke noe grunn til at en faglig sett ikke skal kunne plasseres i et nytt bygg på Stoa, fremfor i et eksisterende bygg i Kristiansand. Dessuten er det viktig å belyse alternativene, og ikke låse seg i en plassering for all fremtid.