KRS247.no

Henter værvarsel...

Vil bygge nytt politihus

Agder politidistrikt mangler plass til å huse alle ansatte på politihuset i Kristiansand og har nå bedt Statsbygg redegjøre for mulige løsninger.

I en pressemelding som er sendt ut kommer det frem at de i dag leier et areal fra Statsbygg på 12.166 kvadratmeter, dette er mer enn 3.400 kvadratmeter for lite i forhold til politidistriktets behovsanalyse og foreløpig romprogram, som tilsier at behovet i 2022 vil være i størrelsesorden 450 ansatte, med brutto arealbehov på 15.700 kvadratmeter.

– I første rekke ber vi om Statsbygg sin vurdering av å løse behovet i nåværende bygg, eventuelt med tilpasninger og påbygg. I tillegg står Statsbygg fritt til å presentere alternative løsninger, enten det er på nåværende tomt eller på andre tomter innenfor det politidistriktet har definert som aktuelle områder, sier visepolitimester og prosjektleder for PNP Agder, Arne Sundvoll i pressemeldingen.

Agder politidistrikt har i sin behovsanalyse pekt på at et nytt politihus må ligge i Kristiansand sentrum, med nærhet til avkjøring til E18 og E39 – et sted mellom Gartnerløkka og Bjørndalssletta.

-Vi har bedt Statsbygg om å redegjøre for mulige løsninger innen 25. mai, slik at vi har tilstrekkelig grunnlag for utarbeidelse av vår søknad om prosessvalg. Videre er vi i ferd med å annonsere etter aktuelle tomter eller bygning til formålet, sier Sundvoll.