Annonse

Vil bygge nytt politihus


Foto: Alf Otto Fagermo

Agder politidistrikt mangler plass til å huse alle ansatte på politihuset i Kristiansand og har nå bedt Statsbygg redegjøre for mulige løsninger.

I en pressemelding som er sendt ut kommer det frem at de i dag leier et areal fra Statsbygg på 12.166 kvadratmeter, dette er mer enn 3.400 kvadratmeter for lite i forhold til politidistriktets behovsanalyse og foreløpig romprogram, som tilsier at behovet i 2022 vil være i størrelsesorden 450 ansatte, med brutto arealbehov på 15.700 kvadratmeter.

– I første rekke ber vi om Statsbygg sin vurdering av å løse behovet i nåværende bygg, eventuelt med tilpasninger og påbygg. I tillegg står Statsbygg fritt til å presentere alternative løsninger, enten det er på nåværende tomt eller på andre tomter innenfor det politidistriktet har definert som aktuelle områder, sier visepolitimester og prosjektleder for PNP Agder, Arne Sundvoll i pressemeldingen.

Agder politidistrikt har i sin behovsanalyse pekt på at et nytt politihus må ligge i Kristiansand sentrum, med nærhet til avkjøring til E18 og E39 – et sted mellom Gartnerløkka og Bjørndalssletta.

-Vi har bedt Statsbygg om å redegjøre for mulige løsninger innen 25. mai, slik at vi har tilstrekkelig grunnlag for utarbeidelse av vår søknad om prosessvalg. Videre er vi i ferd med å annonsere etter aktuelle tomter eller bygning til formålet, sier Sundvoll.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer