Annonse

Vil bevilge mer penger til fullriggeren Sørlandet


Foto: Pål Lomeland

Fylkesrådmannen i Vest-Agder foreslår å bevilge 832.000 kroner i et ekstra økonomisk tilskudd til stiftelsen Fullriggeren Sørlandet.

Samtidig innstiller fylkeskommunen på å yte en driftsgaranti på 1,6 millioner kroner frem til juni neste år. Forslaget er en direkte konsekvens av et tidligere politisk vedtak for å bedre økonomien i stiftelsen som drifter skværriggen.

For to år siden vedtok Kristiansand kommune og Vest-Agder fylkeskommune å arbeide for en økning av det statlige tilskuddet til stiftelsen utgjennom en modell der 70 prosent finansieres av staten og de resterende 30 prosentene fordeles på Kristiansand kommune og Vest-agder fylkeskommune.

Kulturdepartementet har fulgt dette opp gjennom en økning av driftstilskudd til totalt kr. 7 107 000. Økningen er fulgt opp av Kristiansand kommune og forutsetter at fylkeskommunen øker sin andel fra nåværende kr. 691 000 med kr. 832 000 for å dekke inn det resterende.

Saken behandles endelig i fylkestinget 16. juni.

 

 

 

 

 

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer