Annonse

Vil bevare matjorden ved sykehuset


MDGs gruppeleder i Kristiansand, Marte Rostvåg Ulltveit-Moe. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Gruppeleder for Miljøpartiet De Grønne i Kristiansand bystyre, Marte Ulltveit-Moe, inviterer hele bystyregruppa og alle andre som er interesserte til å bli med ut i dyrket mark ved sykehuset på Eg for å vise at matjorden på området må bevares.

– Matjord er en ressurs som kommer til å bli mer og mer verdifull, sier Ulltveit-Moe til KRS247.

Sykehuset på Eg har fått mer areal til bygging av blant annet nye bygg til psykiatrien, og det støttes av MDG. I tilknytning til denne utbyggingen skal det også oppføres to kommunale bygninger på et sted det i dag dyrkes gress til storfe. Det er her hennes parti sammen med Senterpartiet og SV tar til motmæle. Hun peker på at Stortinget énstemmig har sagt at det å ta vare på jorda ikke er en særinteresse, men et nasjonalt ansvar.

– Da må vi gjøre det i alle kommuner over hele landet, også her i Kristiansand, sier gruppelederen.

Hun skal på sin befaring i kveld vise frem hvor det skal bygges nye kommunale bygninger og håper å overbevise folk om at man kan se til andre byer for å finne bedre løsninger enn det som er foreslått.

– Vi tenker at dette skal vi få til sammen med sykehuset. Noen av de kommunale helsebyggene skal være sammen med sykehusbygningene. Dette har de fått fint til å Trondheim, hvor man har kommunale tjenester i første og andre etasje og sykehus i de høyere etasjene. Når de klarer det i Trondheim, så klarer man det i Kristiansand også, avslutter hun.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer