KRS247.no

Henter værvarsel...

Vil bevare matjorden ved sykehuset

Gruppeleder for Miljøpartiet De Grønne i Kristiansand bystyre, Marte Ulltveit-Moe, inviterer hele bystyregruppa og alle andre som er interesserte til å bli med ut i dyrket mark ved sykehuset på Eg for å vise at matjorden på området må bevares.

– Matjord er en ressurs som kommer til å bli mer og mer verdifull, sier Ulltveit-Moe til KRS247.

Sykehuset på Eg har fått mer areal til bygging av blant annet nye bygg til psykiatrien, og det støttes av MDG. I tilknytning til denne utbyggingen skal det også oppføres to kommunale bygninger på et sted det i dag dyrkes gress til storfe. Det er her hennes parti sammen med Senterpartiet og SV tar til motmæle. Hun peker på at Stortinget énstemmig har sagt at det å ta vare på jorda ikke er en særinteresse, men et nasjonalt ansvar.

– Da må vi gjøre det i alle kommuner over hele landet, også her i Kristiansand, sier gruppelederen.

Hun skal på sin befaring i kveld vise frem hvor det skal bygges nye kommunale bygninger og håper å overbevise folk om at man kan se til andre byer for å finne bedre løsninger enn det som er foreslått.

– Vi tenker at dette skal vi få til sammen med sykehuset. Noen av de kommunale helsebyggene skal være sammen med sykehusbygningene. Dette har de fått fint til å Trondheim, hvor man har kommunale tjenester i første og andre etasje og sykehus i de høyere etasjene. Når de klarer det i Trondheim, så klarer man det i Kristiansand også, avslutter hun.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/261321163″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]