KRS247.no

Henter værvarsel...

– Viktig å gni det inn i trynet på dem

Atle Håland utleverer seg og deler av et kjærlighetsliv i sin nye bok «Han», og problematiserer og tematiserer det å være homofil i Kristiansand. Hans legning har blitt et hett tema, særlig hos kjentfolk i Iveland.

– Jeg skulle jo ønske at dette var en ikkesak, men noen henger seg veldig opp i det.

– Er det de du helst ønsker å nå med denne boka?

– Både og.

Håland forteller om et kjærlighetsforhold til en av samme kjønn, som ikke vil stå frem med deres forhold. Seksualiteten har fått mye fokus etter lanseringen. Fryktelig mye fokus, synes forfatteren.

– Folk fra Iveland som jeg kjenner, gratulerte meg ikke med boka. De gratulerte meg for å ha kommet ut av skapet. Jeg synes ikke det skal ha så mye å si for hvem jeg er.

– Forventes det av homofile at de skal redegjøre for egen legning i enhver sammenheng?

– Nei, jeg merker ikke så mye til det til vanlig. Det jeg merker nå, er at jeg må uttale meg om det etter boka kom ut. Jeg har jo også innsett at jeg må forvente det. Boka tar for seg det å være homofil, så da må jeg kanskje forvente å snakke litt om det.

– Det skulle jo aller helst ikke vært en sak, og det er heldigvis mange som ikke bryr seg. Noen henger seg veldig opp i det, og det er litt viktig å gni inn i trynene dems hele tiden til det er normalisert.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/206208624″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]