Annonse

– Viktig å få ut potensiale


Solveig Løhaugen, partner/advokat i Wigemyr og co i tillegg til å være styreleder i Agder Kollektivtrafikk og Agderforskning

Sørlandets styreleder 2017 er partner og advokat Solveig Løhaugen i advokatfirmaet Wigemyr og co. Hun mener det er viktig å ha et styre som har ulik kompetanse i en bedrift.

– Min erfaring er at forskjellige mennesker med ulik kompetanse gir spennende input i et styre. Det er ikke noe vits i å ha fem like gamle menn med samme bakgrunn og samme bakgrunn som har gjort og opplevd akkurat det samme. Da får man ikke nødvendigvis ut det største potensialet, forteller Løhaugen til KRS247.

– Hva kjennetegner en god styreleder?
– Jeg tenker at det som er læren om å være en god styreleder er en som har fokus på kontroll, men også drar selskapet i forhold til det å tenke strategi, har kompetanse å bidra med, sørge for å få inn kompetanse og sørge for å stille de rette spørsmålene for virksomheten. Også må styret fungere som et team, og da må du ha en styreleder som vil høre hva alle har å bidra med, sier hun.

Hør mer om hva som kjennetegner en god leder og et godt styre i ukens Finansposten.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer