KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi tror jo nesten ikke det vi hører

Det har vært stor pågang hos Blå Kors hjelpetjeneste Snakk om mobbing siden oppstarten for tre uker siden. Leder for tjenesten Andreas Eidem, har tro på at dette er et tilbud som vil hjelpe mange som blir mobbet. Han har allerede hørt en rekke vonde historier fra folk som har tatt kontakt.

– Vi har virkelig fått bekreftet at det er et behov for oss. Vi tror jo nesten ikke på det vi hører, for det er ufattelig mye som folk blir utsatt for som ikke kommer frem. Man får liksom ikke helt tak på hvor alvorlig mobbing faktisk er.

Snakk om mobbing er et landsdekkende lavterskeltilbud for barn og unge som blir mobbet. Eidem vedgår at hjelpetjenesten nok primært har betjent barn og unge på Sørlandet så langt, men han håper at tilbudet skal bli godt kjent for barn og unge i hele landet, slik at de kan nå flest mulig som trenger noen å snakke med.

– Det er utrolig positivt å kunne være tilgjengelig for de som trenger oss. Det er oppsummeringen etter tre uker. Jeg har definitivt tro på dette. Dette blir framtida for mange andre hjelpetjenester, sier Eidem med henvisning til hjelpetjenester over chat.

Eidem kan fortelle at pågangen til tider har vært så stor at det har vært kø, men han tror ikke det har dominert tjenesten så langt.

– Vi løper ikke ut og redder verden, men det å kunne være en lavterskelkontakt der du kan fortelle om det som er vanskelig, på en trygg og anonym måte og få fagpersoner som samtalepartnere, det har jeg tro på, sier han.

Rapper Jan-Erik «Gino» Mæland er en av dem som ønsker tilbudet velkommen. Han har laget en låt med påfølgende video, til støtte for tjenesten.

– Jeg har jo vært en liten gutt som vokste opp under ganske turbulente forhold, og som kjente litt på den ensomheten. Og det er jo noe som jeg kan gjenkjenne i forhold til det med mobbing; ensomheten og det å være satt til side og ikke føle seg velkommen.

Når låten kommer vil han ikke røpe ennå, men han kommer med en krystallklar oppfordring til dem som er i posisjon til å nå mange mennesker:

– Det er viktig å bruke den posisjonen man har til å være et forbilde, og vise det at man ikke bare er opptatt av sin egen karriere og virksomhet.

Hør hele intervjuet med «Gino» her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/228206651″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]