KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi trenger mer plass

Større areal og flere lærere er behovet for voksenopplæringa i Kristianasand. Morten Hauger, rektor ved Kongsgård skolesenter, er krystallklar på dette ettersom at de nå forventer en større andel innvandrere enn tidligere.

– Vi trenger mer plass, vi trenger også flere undervisningsrom og lærere for å klare og imøtekomme alle som trenger undervisning, forteller Hauger til KRS247.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rektor ved Kongsgård skolesenter: Morten Hauger

Rektor ved Kongsgård skolesenter: Morten Hauger (Foto: Amanuel Tesfaghabr)

Lærer Kate Tønnessen ved mottaksskolen, skolen som ligger et steinkast unna voksenopplæringa i byen, føler også på kapasiteten.

– Akkurat nå er det fullt, så om det kommer flere nå blir det ganske mange her. I mitt klasserom er det nå 12 elever, og det er fullt, sier Tønnessen.

Rektor ved mottaksskolen, Kristian Aamodt, opplever ikke at det har kommet flere, men at de som kommer stiller andre krav faglig sett.

– En utfordring vi merker er vel det som går på det faglige. Grunnen til det er at det nå er langt flere som innvandrer fra andre kontinenter enn Europa, som Afrika og Asia. Noen av barna har ikke skolegang fra før, så det hender da at vi må starte med litt mer grunnleggende opplæring. Det har vi ikke pleid å gjøre før, sier Aamodt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kristian Aamodt

Rektor ved Mottaksskolen: Kristian Aamodt (Foto: Amanuel Tesfaghabr)

Tønnessen, som ser alt fra klasserommet, opplever også dette.

– Nå er det jo slik at vi har grupper av elever sammensatt fra forskjellige land. Vi opplever oftere nå at det er større forskjeller når det gjelder skolegang. Det kommer inn elever både med og uten skolegang, så klart det er en utfordring, sier Tønnessen.

Kate Tønnessen

Lærer ved mottaksskolen: Kate Tønnessen (Foto: Amanuel Tesfaghabr)