Annonse

– Vi skulle ønske flere valgte piggfritt


Illustrasjonsbilde Foto - Helge Martin Markussen

Andelen bilister som velger piggfrie vinterdekk var i 2014 på 57% i Kristiansandsregionen. Det viser tall fra Piggdeggundersøkelsen. Senioringeniør i Vegvesenet Vest-Agder Alf Inge Helle skulle ønske flere valgte piggfritt i fremtiden.

– Nå er det selvfølgelig noe usikkerhet rundt tallene, men kombinert med tallene fra i fjor ser vi en stabil liten nedgang i antall piggfritt-brukere.

Andelen piggfrie vinterdekk steg gradvis fram til 2012, da andelen endte på 61  prosent. De siste to årene har andelen sunket til 58 prosent i 2013 og altså i 2014 57 prosent.

Ingen tiltak planlagt

Respondentene er også spurt om hvilken type dekk de planlegger å kjøpe neste gang. Her har 54 prosent oppgitt at de vil kjøpe piggfritt, mens 37 prosent oppgir at de vil kjøpe piggdekk. Disse tallene er lik fjorårets tall. Det er 9 prosent som oppgir at de ikke er sikre på hvilken type dekk de vil velge neste gang. Helle sier til Radio Sør at det ikke kommer noen kampanjer fra Vegvesenets side riktig ennå, men at høsten er mer aktuell for denslags.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar