KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi skal ta dette til oss

Ungdomskriminaliteten går nedover i Kristiansand. Grete Pedersen, leder for forebyggende avsnitt i politiet, mener politiet og andre etater og berørte skal ta denne trenden til seg.

– På landsbasis går ungdomskriminaliteten ned, men i Kristiansand går den mer ned enn i resten av landet, sier Pedersen til KRS247.

Politiet er flinke til å komme tidlig inn med sitt forebyggende arbeid og tverretatlig samarbeid, mener politilederen. Hun mener politiet også har lært mye av tidligere år med mer ungdomskriminalitet, men vil legge mye av æren hos ungdommen selv.

– Det kan ha noe å si med hva ungdommen selv sier i Ungdata-undersøkelsen. De er opptatt av å gjøre det bra på skolen, ha god helse, gode venner og komme seg videre i livet, sier Pedersen.

Gruppen som dominerer kriminalstatistikken er gutter på 17 år. Det er for det meste saker knyttet til hasj/marihuanabruk, og i 2015 økte antall narkotikasaker fra 85 til 100. Dette eneste kriminalitetstypen som øker i omfang. Mye av grunnen til det er at politiet har valgt å sette et fokus på dette.

– Vi har fått opplysninger om at flere ungdommer ruser seg enn det vi har avdekket før.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/251011581″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]