Annonse

– Vi skal ta dette til oss


Leder for politiets forebyggingsavsnitt, Grete Pedersen. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Ungdomskriminaliteten går nedover i Kristiansand. Grete Pedersen, leder for forebyggende avsnitt i politiet, mener politiet og andre etater og berørte skal ta denne trenden til seg.

– På landsbasis går ungdomskriminaliteten ned, men i Kristiansand går den mer ned enn i resten av landet, sier Pedersen til KRS247.

Politiet er flinke til å komme tidlig inn med sitt forebyggende arbeid og tverretatlig samarbeid, mener politilederen. Hun mener politiet også har lært mye av tidligere år med mer ungdomskriminalitet, men vil legge mye av æren hos ungdommen selv.

– Det kan ha noe å si med hva ungdommen selv sier i Ungdata-undersøkelsen. De er opptatt av å gjøre det bra på skolen, ha god helse, gode venner og komme seg videre i livet, sier Pedersen.

Gruppen som dominerer kriminalstatistikken er gutter på 17 år. Det er for det meste saker knyttet til hasj/marihuanabruk, og i 2015 økte antall narkotikasaker fra 85 til 100. Dette eneste kriminalitetstypen som øker i omfang. Mye av grunnen til det er at politiet har valgt å sette et fokus på dette.

– Vi har fått opplysninger om at flere ungdommer ruser seg enn det vi har avdekket før.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer