Annonse

– Vi ønsket videre bevæpning


Foto: Pål Lomeland

Politimesteren i Agder, Kirsten Lindeberg, mener dagens videreføring av politiets bevæpning er i tråd med politimestrenes ønsker.

Politimester Kirsten Lindeberg - Foto: Politiets Fellesforbund

Politimester Kirsten Lindeberg – Foto: Politiets Fellesforbund

– Vi er nødt til å forholde oss til en uendret trusselvurdering fra PST, sier politimesteren til KRS247.

– Vårt hovedargument er at så lenge trusselvurderingen er uforandret, så kan ikke vi faglig anbefale en endring i bevæpningen, sier Lindeberg.

– Skal våpentreningen trappes opp?

– Vi har økt treningsmengden. Det norske politiet er vel allerede et av de politiene som trener mest, og det er vi glad for. En effekt av å bære våpen jevnlig gjør at våre ansatte blir mer fortrolige med å håndtere dem, sier Lindeberg.

Politimesteren mener ikke at det ladde våpenet begrenser politiets alternativer i maktanvendelse.

– Det er ikke snakk om å hoppe over noen trinn i vår maktanvendelse. Det fortsatt siste utvei, og det er våre tjenestemenn og -kvinner veldig bevisste på.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer