KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi ønsker å tro at alle mødre er snille

Leder av Stine Sofies Stiftelse, Ada Sofie Austegard, er ikke overrasket over at mødre blir mildere behandlet enn fedre i norsk rettsvesen når det kommer til saker rundt vold mot barna. Hun synes det er positivt at dette nå kommer frem.

Det var Aftenposten som tidligere i uka skrev om at mødre blir forstått og unnskyldt i retten. Austegard mener denne informasjonen utfordrer vår innstilling til mødre.

– Vi lever på en måte i en verden der vi ønsker og tror at alle mammaer er så veldig snille med sine barn. Det vet vi at de overhodet ikke er. Det er mange mødre som ikke elsker sine barn. Hvis du sitter med venner og sier at «moren min elsket meg ikke», så vil ingen tro deg, sier Austegard.

I et intervju med Radio Sør blir hun også spurt om tilgivelse, og hun legger ikke skjul på at hun ikke har tilgitt sin datters drapsmenn – tilgivelse er et vanskelig tema, fordi det også er så individuelt.

Hør hele intervjuet med Austegard her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/245583246″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]