KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi må sette i gang snart for å unngå tvang

Ordfører i Lillesand kommune, Arne Thomassen (H), ønsker at både Lillesand og andre kommuner får fortgang i sin behandling av kommunesammenslåingen. Dette for å få de beste løsningene.

Ordfører i Lillesand, Arne Thomassen (H) | Foto: Helges Studio for lillesand.kommune.no

Ordfører i Lillesand, Arne Thomassen (H) | Foto: Helges Studio for lillesand.kommune.no

– Vi har kommet i den situasjonen at Grimstad har sagt nei til enhver form for sammenslåing. Da er det mest aktuelt å gå i forhandlinger med Kristiansand og de andre Knutepunkt Sørlandet-kommunene, sier Thommasen til KRS247.

Rådmannen i Lillesand, Jan Henning Windegaard, leverte nylig sin innstilling til kommunens politikere. Rådmannens oppfordring er helt i tråd med ordførerens utspill – Lillesand kommune bør gå i forhandlinger med Kristiansand og de andre kommunene tilknyttet Knutepunkt Sørlandet.

– Vi må forsøke å få til en storkommune, sier Thomassen.

– Hvor stort tema blir dette i kommunevalget i Lillesand?

– Den blir veldig viktig, og det blir en krevende sak fordi det er så mange sterke følelser på begge sider. Likevel må vi politikere tørre å si hva vi mener, og jeg mener tiden er inne for å gå i forhandlinger.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/220092766″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]