KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi lever i en astronomisk spennede tid

I morgen passerer månen mellom Tellus og solen, og ikke på 60 år har man opplevd en så stor skygging av solen i Norge. Anne Mette Sannes og Knut Jørgen Røed Ødegaard gleder seg stort til hendelsen.

Knut Jørgen Røed Ødegaard og Anne Mette Sannes. Foto: Sannes og Ødegaards univers

Knut Jørgen Røed Ødegaard og Anne Mette Sannes. Foto: Sannes og Ødegaards univers

– Alle sørlendinger bør få med seg dette. Det er mange måter å se en slik formørkelse, på, forteller Sannes.

Om man skal se rett på formørkelsen, anbefales helt spesielle briller. Dog kan mørke sveiseglass brukes som beskyttelse, for å beskytte synet. Duoen kan også anbefale en annen tilnærming.

– Bruk ark! Stikk et hull i et ark, og la lyset i hullet lyse på et annet ark. Da får man en visuell gjenskapelse av passeringen, sier Ødegaard til Radio Sør.

De er begge enige om at man lever i en astronomisk spennende tid. Begge ser frem til 2029, da en asteroide passerer nære jorden.

– Det er derfor astronomer lever så lenge, fordi det alltid er en hendelse til å se frem imot, ler Sannes.

Begge har fulgt værmeldingene med argusøyne, og de har merket seg Sørlandet kan fort være blant de heldigste mellom 10 og 12 i morgen.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/196652357″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]