Annonse

– Vi lever i en astronomisk spennede tid


I morgen passerer månen mellom Tellus og solen, og ikke på 60 år har man opplevd en så stor skygging av solen i Norge. Anne Mette Sannes og Knut Jørgen Røed Ødegaard gleder seg stort til hendelsen.

Knut Jørgen Røed Ødegaard og Anne Mette Sannes. Foto: Sannes og Ødegaards univers

Knut Jørgen Røed Ødegaard og Anne Mette Sannes. Foto: Sannes og Ødegaards univers

– Alle sørlendinger bør få med seg dette. Det er mange måter å se en slik formørkelse, på, forteller Sannes.

Om man skal se rett på formørkelsen, anbefales helt spesielle briller. Dog kan mørke sveiseglass brukes som beskyttelse, for å beskytte synet. Duoen kan også anbefale en annen tilnærming.

– Bruk ark! Stikk et hull i et ark, og la lyset i hullet lyse på et annet ark. Da får man en visuell gjenskapelse av passeringen, sier Ødegaard til Radio Sør.

De er begge enige om at man lever i en astronomisk spennende tid. Begge ser frem til 2029, da en asteroide passerer nære jorden.

– Det er derfor astronomer lever så lenge, fordi det alltid er en hendelse til å se frem imot, ler Sannes.

Begge har fulgt værmeldingene med argusøyne, og de har merket seg Sørlandet kan fort være blant de heldigste mellom 10 og 12 i morgen.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar