Annonse

– Vi holdt helt kjeft


Baugen av Rio de Janeiro. | Foto: Seabed Service

Nyheten om funnet av Rio de Janeiro utenfor Lillesand er en internasjonal nyhet. For de som søkte og til slutt fant skipet, var det noen spennende øyeblikk da man fikk øye på vraket.

– For å si det kort sagt, så holdt vi alle kjeft. Det ble helt stille, og når vi kom innpå vraket og begynte å gå oppover langs baugen så var det mange følelser. Det var en stor opplevelse, forteller daglig leder i Agder-Tech, Vidar Johannesen.

Sammen med Adykk og Seabed Service har selskapet jobbet i en årrekke med å finne det tyske vraket. Ingen av dem har gjort det for profittens skyld.

– Skulle vi tenkt penger, burde vi hatt en kronerulling. Dette oppdraget her har vært en skattejakt, og vi har jobbet systematisk i noen år, sier Johannesen til KRS247.

– Hvorfor har det vært så vanskelig å finne dette? Man har jo funnet småting fra båten før?

– Det er et stort havområde utenfor Justøya. Da skipet ble torpedert, var det store krefter i sving. Midtre deler av båten ble nesten pulverisert, og med sterke havstrømmer så blir ting spredt.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer