Annonse

– Vi har ikke lagt ned noen skoler ennå


Varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF). | Fotograf: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen (KrF), er klar på at bystyrepolitikerne ikke har vedtatt noe som helst om skolestrukturen i Kristiansand. Det flertallet derimot ønsker seg, er at administrasjonen skal se på saken.

– Det kan jo fremstå som om det er vedtatt noen nedleggelser. Det er det overhodet ikke. Det er snakk om å få en sak på det og det er ingen partier som har forpliktet seg til noe som helst i denne saken, sier Kristiansen til KRS247.

Varaordføreren sier videre at det kom inn et verbalforslag hvor politikerne ber administrasjonen se på skolestrukturen. Bystyret i Kristiansand har tidligere sagt nei til endringer i skolestrukturen, understreker Kristiansen.

– Samtidig er det ganske enkelt. Du må til enhver tid ha en løpende orientering om skolestrukturen du har. Det er likevel altfor tidlig å snakke om skolenedleggelse.

En annen sak som handler om utdanning, barn og unge er at kommunen ønsker å søke staten om hjelp til gratis SFO. Videre ønsker KrF å gi over 200 000 kroner til Salem for å drive SFO. Jørgen Kristiansen ser ingen motsetninger i de to sakene.

– Salem er et helt annet tiltak. Hva får man for 250 000 kroner? Ikke én stilling engang. Her går kommunen inn med småpenger og får tilbake masse frivillig innsats. Salem har vist i noen år at de kan drive dette. Det er mange barn, som sannsynligvis ikke ville gått på SFO ellers, på Lund som får et veldig bra tilbud.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer