KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi har godtatt sensur

Piratpartiets leder i Norge og partiets førstekandidat i Kristiansand, Tale Haukbjørk Østrådal, mener dommen fra Oslo Tingrett om å stenge tilgangen til nettsiden The Pirate Bay utgjør et demokratisk problem på sikt.

Piratpartiets leder, Tale Haukbjørk Østrådal. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Piratpartiets leder, Tale Haukbjørk Østrådal. | Foto: Glenn Th. Faannessen

– Direkte er ikke stengingen et demokratisk problem, fordi selve stengingen ikke utgjør et problem for noen andre enn de som må stenge det. Problemet her at man nå åpner for at store selskaper kan gå til retten for å få sensurert sider på nettet. Da setter vi profitt foran demokrati, og da har vi et stort problem, sier Østrådal til KRS247.

– Hva med de som har skapt noe som mister inntekter ved piratkopiering og nedlasting?

– Det er ikke mange kunstnere i Rettighetsalliansen. Det er heller få. Rettighetsalliansen er en paraplyorganisasjon for mange forskjellige rettighetshavere som kjøper opp rettighetene for andres verk og tjener penger på andres kunst. Så går de rettens vei og klager på at andre ikke betaler for andres kunst, slik at rettighetshaverne taper penger. Det er ganske hyklerisk, sier Østrådal.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/222333881″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]