Annonse

– Vi har en vei å gå


Administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal. | Foto: Tor Erik Schrøder

I dag ble Start plassert i rød sone av Norges Fotballforbund. Dette indikerer økonomiske problemer for klubben. Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, visste at beskjeden ville komme.

– Dette har vi vært klar over. Det var litt derfor vi startet en del prosesser i høst med nedbemanning, og fortsatte utover vinteren med nedbemanning og spillersalg. Slik skal vi komme oss ut av den røde sonen. Vi har en vei å gå fremdeles, men vi har oversikt over situasjonen, forteller Brandsdal til KRS247.

Han omtaler situasjonen som dramatisk, men at klubben er kommet veldig langt på vei i oppryddingen. Han har tro på at man skal nå målet som er satt.

Alvorlig i Start

– Hva skal man være obs på nå? Det var jo ikke mange på forrige hjemmekamp.

– Vi ligger ikke så langt unna budsjettet på billettsalg. Vi har solgt flere sesongkort enn i fjor, og så vet vi at kamptidspunktene ikke har vært ideelle mot ikke altfor attraktiv motstand.

Rune Nordhaug, lisensansvarlig i Norges Fotballforbund, sa på en pressekonferanse tirsdag formiddag at situasjonen, ikke uventet, er ekstra negativ for Start.

– For dem er situasjonen ekstra spesiell. De må i tillegg til å levere en handlingsplan dokumentere positiv egenkapital i høst. Start har også negativ egenkapital, og er i en mer kritisk situasjon enn Viking, sa Nordhaug.

Brandsdal regner med at hjemmekampene mot Molde, Rosenborg og Viking spesielt vil hjelpe tilskuersnittet opp mot målet på 6 000.

Hør hele intervjuet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer