KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi har en vei å gå

I dag ble Start plassert i rød sone av Norges Fotballforbund. Dette indikerer økonomiske problemer for klubben. Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, visste at beskjeden ville komme.

– Dette har vi vært klar over. Det var litt derfor vi startet en del prosesser i høst med nedbemanning, og fortsatte utover vinteren med nedbemanning og spillersalg. Slik skal vi komme oss ut av den røde sonen. Vi har en vei å gå fremdeles, men vi har oversikt over situasjonen, forteller Brandsdal til KRS247.

Han omtaler situasjonen som dramatisk, men at klubben er kommet veldig langt på vei i oppryddingen. Han har tro på at man skal nå målet som er satt.

Alvorlig i Start

– Hva skal man være obs på nå? Det var jo ikke mange på forrige hjemmekamp.

– Vi ligger ikke så langt unna budsjettet på billettsalg. Vi har solgt flere sesongkort enn i fjor, og så vet vi at kamptidspunktene ikke har vært ideelle mot ikke altfor attraktiv motstand.

Rune Nordhaug, lisensansvarlig i Norges Fotballforbund, sa på en pressekonferanse tirsdag formiddag at situasjonen, ikke uventet, er ekstra negativ for Start.

– For dem er situasjonen ekstra spesiell. De må i tillegg til å levere en handlingsplan dokumentere positiv egenkapital i høst. Start har også negativ egenkapital, og er i en mer kritisk situasjon enn Viking, sa Nordhaug.

Brandsdal regner med at hjemmekampene mot Molde, Rosenborg og Viking spesielt vil hjelpe tilskuersnittet opp mot målet på 6 000.

Hør hele intervjuet.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/206185639″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]