Annonse

– Vi gjør det ikke for oss selv


Miriam Ibsen (f.v) og Marit Grimsrud. Foto: Alf Otto Fagermo

Marit Grimsrud og Miriam Ibsen debuterte som foredragsholdere for «Bevegelsesbegeistring» i april, et foredrag som skal inspirere andre ved at de deler sine erfaringer på hvordan de kan komme seg ut av vanskelige situasjoner i forhold til at de begge sitter i rullestol.

– Det er liksom det vi vil, oppfordre folk til å ta ansvar for å finne konstruktive løsninger slik at de kan gjøre det de kan, sier Marit Grimsrud til KRS247.

Hensikten med foredraget er å motivere til å kunne ta mer ansvar og ikke minst ha tro på seg selv på at de løsningene en har funnet faktisk passer best for seg. Grimsrud og Ibsen ser ikke på terskler og andre fysiske hindringer som de største, men mer dette med at folk skal si at de løsningene de velger for å komme seg gjennom dagen ikke er perfekte eller riktige.

Etter å ha begynt i det små med tanker om foredraget i desember, ble det noen naturlige pauser frem til rundt mars hvor de kunne forberede seg på debutere under likestillingsstudet på Universitetet i Agder for to uker siden.

– Det var veldig gøy, men litt spennende for min egen del siden jeg selv går i klassen med de jeg holdt foredrag for, sier Ibsen og forteller at læreren sa hun bare måtte ta til seg det at hun fikk lov å undervise klassen i pensum.

Hør hele vår prat med Grimsrud og Ibsen her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer