KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi feirer jul fordi vi får gaver

Jula er barnas høytid. I Bergtorasvei barnehage gleder barna seg til jul, men kanskje aller mest til snøen. Hva ønsker de seg i julepresang, og hva synes de om julematen? Og kanskje viktigst av alt, hvor lenge er det igjen til julaften?

Ask (5 år):
Ask 5 år

– Jeg vet ikke hvor mange dager det er til jul. Vi feirer jul fordi vi får gaver. Jeg ønsker meg Sein-drakt. Eller kostyme. Det er fra Ninjajago. Jeg vet ikke hvem som får ønskelista mi, men julenissen kommer med gaver på julaften. Jeg tror ikke han vet hva jeg ønsker meg. Det aller beste med jula er at vi får gaver, og jeg synes julematen er god.

Eirik (5 år):
Eirik 5 år (2)

– Jeg vet ikke hvor lenge det er til jul. Vi feirer jul fordi noen er død og noen er skapt. Jeg ønsker meg lego. Jeg gir ønskelista mi til tante, den er ikke så veldig lang. Det beste med jula er at Julenissen kommer på julaften. Han vet ikke hva jeg ønsker meg.

Iben (5 år):
Iben 5 år

– Det er to dager igjen til jul. Vi feirer jul fordi Gud blir født. Jeg ønsker meg en snøsparkesykkel. Det er en sparkesykkel uten hjul, med ski under. Det ønsker jeg meg av mammaen min. Jeg vet ikke hvem andre som får ønskelista mi. Det beste med jul er å kaste snøballer og ha snøballkrig. På julaften spiser vi kokkosnøtter.

Linnea (4 år):
Linnea 4 år

– Det er tre dager igjen til jul. Vi feirer jul fordi Gud ble født da. Jeg ønsker meg nye sko. Det er prinsessesko, med bilde av en prinsesse på. Jeg ønsker meg de av Julenissen. På den andre julaften kom Julenissen, så jeg har sett han før. Det beste med jula er at vi kan spise pepperkaker. Jeg vet ikke hva jeg synes om den andre julematen, men pepperkaker er superduper godt.

Marie ( 5 år):
Marie 5 år

– Det er fem dager igjen til jul, tror jeg. Vi feirer jul fordi da ble Jesus-barnet født. Jeg ønsker meg en Elsa barbie-dukke som lager lyd og kan synge. Jeg ønsker meg den av julenissen. Han kommer alltid med gaver til meg. Han kommer på natta så når vi står opp er det masse gaver til meg fra Julenissen. I tillegg ønsker jeg meg gave av tanta mi. Jeg har to tanter. Det beste med julen er å bygge snøborg og ha snøballkrig. Jeg synes julematen er god. Vi spiser pepperkaker.

Ella (5 år):
Ella 5 år

– Det er syv dager igjen til jul. Vi feirer jul fordi Jesus ble født, han er i himmelen. Jeg ønsker meg Monster High-kostyme. Det ønsker jeg meg av Julenissen. Jeg har skrevet en liste til ham, der står det masse ting, men jeg ønsker meg aller mest Monster High-kostyme. Han kommer nok ikke på julaften, men jeg får presanger av ham uansett. Det beste med jula er snøen. Julematen er veldig god, vi spiser julegrøt.

Sarah (5 år):
Sarah 5 år

– Det er syv dager igjen til jul. Vi feirer jul fordi Jesus har bursdag. Jeg ønsker meg aller mest en Anna-dukke, eller en stor Elsa-dukke. Det er en dukke som har hår og som ikke er en barbie-dukke, men en dukke. Forskjellen mellom barbie-dukker og dukker er at dukkene er større. Jeg ønsker meg presanger av julenissen, jeg har laget et brev som vi skal gi til han. Det aller beste med jula er å lage snøengel, snøborg og snømann.

Wiktor (4 år):
Wiktor 4 år

– Det er to dager igjen til jul. Vi feirer jul fordi Jesus ble født. Vi feirer at Jesus ble født fordi vi får gaver. I julegave ønsker jeg meg en Ninja Turtles drakt. Det er noen på Ninja Turtles som har slik. Jeg gir ønskelista mi til Julenissen, han bor i jula. Det aller beste med jula er å kaste snøballer på veggen. Også er det godt å spise pepperkaker. De lager jeg med mamma.