KRS247.no

Henter værvarsel...

– Får skryt for blomsterprakten hver dag

De ser frem til hvert år å kunne pynte Kristiansand med blomster. Blomsterpyntingen er blitt en tradisjon og når alt av blomstene er på plass i byen, så er det virkelig sommer.

Til sammen skal langt over 13 000 blomster plantes og vedlikeholdes for å glede byens befolkning og tilreisende.

Det ligger mye arbeid fra Parkvesenets side, når de sommer etter sommer setter ut blomster i bed, krukker, og ampler rundt forbi i byen. Det er mange timers arbeid, og de har mange ansatte med fokus på blomster.

– Ja absolutt, det er ei veldig travel tid med masse å gjøre. Men vi er et veldig bra team med mange dyktige medarbeider og vi står på litt ekstra i disse ukene for å få ut alt. Nå har vi kjørt ut ca 100 blomsterkasser, palmene på bystranda og plantet masse fine blomster i bedene i parkene, sier Merethe Eiklid som er gartner og blomsteransvarlig i Parkvesenet i Kristiansand kommune.

Soneleder Arnvid Sejnæs i Parkvesenet kan fortelle at det er et lystbetont arbeid å blomsterpynte byen for sommeren.

– Det er det absolutt. Dette er jo det vi higer etter hele året. Vi er flinke på andre ting også, men det er klart at det er blomster vi er kjent for nå. Dette er det alle gleder seg til.

Arnvid Sejnæs er soneleder i Parkvesenet i Kristiansand kommune. (Foto: Helge Martin Markussen)

Arnvid Sejnæs er soneleder i Parkvesenet i Kristiansand kommune. (Foto: Helge Martin Markussen)

– Hvilke tilbakemeldinger får dere på arbeidet dere gjør?

– Du, det er bare skryt. Mitt inntrykk er at folk er stolte over den jobben vi i Parkvesenet gjør. Det er lite klager, og det vanker skryt hver eneste dag, sier sonelederen.

Det er ikke bare lokalbefolkningen som gir tommelen opp for Parkvesenets arbeid. Også turistene viser sin begeistring for blomsterbyen Kristiansand i følge Sejnæs.

– Ja et satsingsområde vi har hatt er det vi kaller kulturaksen som går fra Odderøya til Torvet. Det er jo der cruisebåtene legger til kai, så det første som møter cruiseturistene som kommer til vår by er blomster. Vi ser også at mange turister bruker våre blomster som motiv for feriebildene sine.

Det er ingen liten hage som Parkvesenet har ansvar for å vedlikeholde gjennom sommeren.

– Nei det kan du si, men vi er heldigvis opp i mot 15 sommervikarer som er inne å hjelper oss med å holde byen pen. Det er vanning flere ganger i uka, ugress som skal lukes, gress som skal klippes og ikke minst renovasjon. Så det krever store ressurser for å ha en sommerstelt by, men det er verdt det, avslutter Sejnæs.

Fakta om Parkvesenet
Parkvesenet forvalter og drifter kommunens friområder med parker, lekeområder, friluftsområder og byskog.

Etaten har forvaltningsansvar for landbruk, vilt, fiske og naturvern i kommunen, og er sentrale i planlegging av kommunens grønne struktur.

Parkvesenet har 53 ansatte og du kan besøke dem på www.blomsterbyen.no.