KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi er størst og det er historisk

Arbeiderpartiet gjorde et historisk godt valg i Kristiansand og er det største partiet i byen med 28,2 prosent av stemmene. Til tross for et borgerlig flertall skapte valgresultatet stor stemning på partiets valgvake på Ernst hotell.

– Vi er veldig godt fornøyd med dette resultatet, både på landsplan i fylket og i Kristiansand. Vi er størst i byen og det er historisk, sier partiets ordførerkandidat, Mette Gundersen.

Arbeiderpartiet gikk frem 1,8 prosentpoeng fra forrige kommunevalg. Partiet øker fra 14 til 15 representanter i bystyret. Gundersen tror det er flere grunner til partiets gode valgresultat.

– Det skyldes hardt arbeid og så tror jeg nok at det er noen nasjonale tendenser som også slår inn lokalt. Men likevel vil jeg si at velgerne i Kristiansand nå har sagt at de ikke ønsker det knallblå styret som har vært. Nå er det nærmest dødt løp mellom sentrum/venstre og de blåblå og mye kan skje ennå, når fintellingen kommer i gang. Det er en seier i seg selv og et viktig signal til dem som har styrt.

– Hvilke saker tror du har vært avgjørende i valget lokalt?

– For Kristiansand har åpenbart miljøspørsmål og parkeringshus vært viktige saker. Jeg tror også mange har vært opptatt av hvordan Kristiansand har vært styrt de siste fire årene. Med lite åpenhet og mange saker som ikke har fått den debattene og diskusjonene de hadde fortjent. Derfor har jeg sagt til Arbeiderpartiets valgvake at vi går fra fire «daue» år i bystyret i Kristiansand, til fire levende år. Og sånn må det nesten bli når så mange små partier med kraftfulle stemmer har kommet inn bystyret, sier Gundersen.

– Hva betyr dette valgresultatet for hvordan Kristiansand skal styres de fire neste årene?

– Jeg tror det blir slutt på den modellen som har vært nå, der «The winner takes it all». Jeg tror vi vil se en helt annen dynamikk nå, hvor verv blir fordelt mer jevnt mellom posisjon og opposisjon, avslutter Gundersen.