Annonse

– Vi er som Kvikk Lunsj og appelsiner


Øystein Krogstad, fungerende distriktsleder i UP distrikt Sør. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Øystein Krogstad, fungerende distriktsleder i UP distrikt Sør, er en av de store sesongvarene i påsken. Krogstad har ansvaret for utrykningspolitiet fra Geilo til Flekkefjord, og med hundre mann er etaten en betydelig ressurs.

– Vi er tungt ute, og vi planlegger hvert eneste år. Vi bruker flere hundre tusen i overtid på å la folk stå på tilførselsveiene både til fjells og til vanns, forteller Krogstad til KRS247.

Finværet i det siste har ført til at stadig flere søker seg til kysten for å klargjøre sine strandhytter, og det er også UP forberedt på. Det har vært en litt over gjennomsnittlig «fangst» for UP den første påskeutfarten i helgen.

– Det ser ut som at det har gått veldig bra, sånn bortsett fra at vi har beslaglagt 12-15 førerkort og skrevet 50-60 bøter, bemerker Krogstad.

Han er ikke fornøyd med at denne påsken er verre enn snittet. Særlig er menn i hans alder blant verstingene.

– De er i hvert fall veldig godt representert med sine fine biler og tjukke lommebøker, har jeg inntrykk av.

UP har ikke tatt ferie riktig ennå. Det gjenstår flere dager med mye trafikk i forbindelse med påsken.

– Onsdag er en veldig stor utfartsdag, og da har vi mye folk ute. Så roer det seg litt utover. Vi har folk ute på torsdag og videre i uka, men da er det veldig mye roligere. Så er vi tungt ute på søndag og mandag. Det er de tre dagene hvor det er veldig mye folk, sier UP-sjefen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer