KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi er som Kvikk Lunsj og appelsiner

Øystein Krogstad, fungerende distriktsleder i UP distrikt Sør, er en av de store sesongvarene i påsken. Krogstad har ansvaret for utrykningspolitiet fra Geilo til Flekkefjord, og med hundre mann er etaten en betydelig ressurs.

– Vi er tungt ute, og vi planlegger hvert eneste år. Vi bruker flere hundre tusen i overtid på å la folk stå på tilførselsveiene både til fjells og til vanns, forteller Krogstad til KRS247.

Finværet i det siste har ført til at stadig flere søker seg til kysten for å klargjøre sine strandhytter, og det er også UP forberedt på. Det har vært en litt over gjennomsnittlig «fangst» for UP den første påskeutfarten i helgen.

– Det ser ut som at det har gått veldig bra, sånn bortsett fra at vi har beslaglagt 12-15 førerkort og skrevet 50-60 bøter, bemerker Krogstad.

Han er ikke fornøyd med at denne påsken er verre enn snittet. Særlig er menn i hans alder blant verstingene.

– De er i hvert fall veldig godt representert med sine fine biler og tjukke lommebøker, har jeg inntrykk av.

UP har ikke tatt ferie riktig ennå. Det gjenstår flere dager med mye trafikk i forbindelse med påsken.

– Onsdag er en veldig stor utfartsdag, og da har vi mye folk ute. Så roer det seg litt utover. Vi har folk ute på torsdag og videre i uka, men da er det veldig mye roligere. Så er vi tungt ute på søndag og mandag. Det er de tre dagene hvor det er veldig mye folk, sier UP-sjefen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/253785829″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]