KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi er dypt programmerte, alle sammen

May-Linda Magnussen er årets hovedtaler ved 8. mars-markeringen i Kristiansand. Som sosiolog og forsker er Magnussen opptatt av å påpeke at likestillingen ikke skjer av seg selv, selv om lover og regler skulle være på plass.

– Det er viktig at vi ikke tenker at så lenge vi har formelt like muligheter og rettigheter så kommer likestillingen av seg selv, sier Magnussen til KRS247.

Hun begrunner dette med at mye i vår kultur programmerer folk til å tenke på menn og kvinner som litt forskjellige, og at det er lite av dette som er biologisk betinget.

– Vi kommer nok aldri helt til bunns i akkurat hvor mye som er arv og hvor mye som er miljø, men at det henger sammen vet vi veldig godt.

Hun er videre opptatt av å fremme at kvinner fra hele det politiske spekteret har vært viktige for kvinnekampen i Norge.

– Jeg synes det også er et veldig sunnhetstegn at veldig mange vil inn å ha en bit av denne likestillingskaka. Alle politiske partier bør være opptatte av likestilling og bør inn i den debatten og mene dypt og heftig hva som skal til, sier sosiologen.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/250840494″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]