Annonse

– Vi anser ikke denne her som farlig


Foto: Dyreparken

En jerv har i dag rømt fra Dyreparken i Kristiansand. Jerven er et rovdyr i norsk fauna, men fagleder for dyreavdelingen mener den ikke utgjør en fare for mennesker.

– Det er en ung hann, som ikke er helt trygg på seg selv ennå. Vi anser ikke denne her som farlig, forteller Rolf-Arne Ølberg til Radio Sør.

Dyreparken tror den rømte jerven vil etter hvert søke hjem til hegnet igjen, der den kjenner seg igjen. Olberg regner med at han holder seg i skogen like utenfor Dyreparken, og er ganske menneskesky.

– De kommer aldri bort til oss når vi går inn til de.

Etterlyser tips

Ølberg ønsker tips direkte inn til seg selv fra publikum. Jerven skal være nokså lett å kjenne igjen.

– Mange har sett den i Dyreparken. Den har en spesiell måte å gå på, nesten humpete. Den kan minne om grevlingen i ganglaget, men fargene er annerledes. Jerven er mer brun og svart.

Tips sendes til Rolf-Arne Ølberg på 97 05 98 60.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar