KRS247.no

Henter værvarsel...

Vet du mer om denne stasjonen?

Arkivverket la i dag ut 600 gamle bilder av Esso-stasjoner lokalisert over hele landet, fra Svalbard til Kristiansand. Nå ønsker de hjelp fra folk som vet noe mer om disse bildene.

Bildet, som er med i saken her, stammer fra et polaroidfoto fra omtrent 1973. Det er Esso-stasjonen Marina Service som lå i Auglandsbukta i sentrum av Kristiansand som er avbildet. Men datoen er bare omtrent og det er ingen informasjon om hvem som har tatt bildet.

Derfor inviterer Arkivverket publikum til å logge seg på fotoportalen og legge inn informasjon om bilder som dette. Det kan være nøyaktig plassering, tidspunkt og mer relevant informasjon.

– Vi trenger hjelp til å identifisere bensinstasjner over hele landet. Hvor stasjonen ligger, hvem som er på bildet eller hvem som eide stasjonen. Alle opplysninger er av interesse, sier Eivind Skarung i Norsk olje- og gassarkiv ved Statsarkivet i Stavanger til NRK.

Mange er stedfestet i databasen, men det er i skrivende stund 180 bilder som ikke er knyttet opp mot noe sted, verken fylke eller kommune.

Arkivverket har opprettet ti brukerkontoer som kan brukes for å legge inn informasjonen. Disse bildene er de første som er lagt inn i en ny fototjeneste levert av Arkivverket, som skal lanseres den 11. mars.

Se alle bildene her.