Annonse

Vet du mer om denne stasjonen?


Polaroid. Esso marina service, Auglandsbukt, Kristiansand. Foto: Statsarkivet i Stavanger (CC-BY-NO)

Arkivverket la i dag ut 600 gamle bilder av Esso-stasjoner lokalisert over hele landet, fra Svalbard til Kristiansand. Nå ønsker de hjelp fra folk som vet noe mer om disse bildene.

Bildet, som er med i saken her, stammer fra et polaroidfoto fra omtrent 1973. Det er Esso-stasjonen Marina Service som lå i Auglandsbukta i sentrum av Kristiansand som er avbildet. Men datoen er bare omtrent og det er ingen informasjon om hvem som har tatt bildet.

Derfor inviterer Arkivverket publikum til å logge seg på fotoportalen og legge inn informasjon om bilder som dette. Det kan være nøyaktig plassering, tidspunkt og mer relevant informasjon.

– Vi trenger hjelp til å identifisere bensinstasjner over hele landet. Hvor stasjonen ligger, hvem som er på bildet eller hvem som eide stasjonen. Alle opplysninger er av interesse, sier Eivind Skarung i Norsk olje- og gassarkiv ved Statsarkivet i Stavanger til NRK.

Mange er stedfestet i databasen, men det er i skrivende stund 180 bilder som ikke er knyttet opp mot noe sted, verken fylke eller kommune.

Arkivverket har opprettet ti brukerkontoer som kan brukes for å legge inn informasjonen. Disse bildene er de første som er lagt inn i en ny fototjeneste levert av Arkivverket, som skal lanseres den 11. mars.

Se alle bildene her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer