KRS247.no

Henter værvarsel...

Vest-Agder ligger langt fremme

Lederen av Stortingets kommunal- og forvaltningskomité, Helge André Njåstad (FrP), synes prosessen rundt K5 er kjempespennende, og at Vest-Agder er godt i gang med kommunereformen.

– Vi ser at landet er veldig forskjellig. Kristiansand er kanskje den største kommunen som virkelig har fått dette til og har et godt forhold til sine naboer, sier Njåstad til KRS247.

Han ser konturene av en virkelig stor kommune som skal ha storbymidler i fremtiden.

– Det klassiske mange plasser er at nabokommunene til den store er litt skeptiske til å bli del av en større kommune, men her har Kristiansand tydeligvis gjort noe veldig riktig som andre kan se på og lære av, sier Njåstad.

Njåstad tror mye av grunnlaget for den gode dialogen er måten Kristiansand fremstår.

– De vil bygge en ny kommune sammen med sine naboer og ikke innlemme naboer inn i den allerede eksisterende kommunen har en viktig psykologisk effekt. Det er også viktig at den store er litt raus sånn, forteller komitélederen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/244417019″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]