Annonse

Verdens største seilførende skip i Kristiansand


Wind Surf er verdens nest største seilførende cruiseskip (Foto: Pål Lomeland)

Tidlig i dag morges seilte en ganske spesiell seilskute inn til Kristiansand havn. Det er den største seilbåten som brukes til cruisevirksomhet.

Dog er søsterskipet «Club Med 2» regnet for å være større. Men dette er kun målt i antall passasjerer. Skipene har like store mål.

– Det er et litt spesielt klientell som er ombord på denne båten, forteller assisterende havnedirektør Thomas Granfeldt til KRS247.

– Det er litt dyrere å reise med et slikt skip enn med tradisjonelle cruisebåter, sier han.

Seilbåten heter «Wind Surf» og ble bygget som «Club Med 1» i perioden 1988 til 1990 i Frankrike, men har siden 1998 seilet under Bahamas flagg med det nye navnet.

Skipet er 162 meter langt og har fem svære master, som hver er 50 meter høye. Det har plass til 310 passasjerer og har en besetning på 214 personer om bord.

«Wind Surf» eies av rederiet «Windstar cruises»

– Folk som reiser med denne er mer av den typen som liker å lese en god bok i stillhet fremfor de som elsker å danse til partymusikk, forklarer Granfeldt og kan fortelle at skipet skal videre fra Kristiansand allerede klokken 13:00.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer