Annonse

Venstre gikk til høyre – Furre ny ordfører


Harald Furre er ny ordfører i Kristiansand (Foto: Alf Otto Fagermo)

Harald Furre fra Høyre blir ny ordfører i Kristiansand. Det er klart etter at sentrumspartiene Venstre og Senterpartiet sluttet seg til et borgerlig valgteknisk samarbeid med Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti, Pensjonistpartiet og Demokratene.

Jørgen Kristiansen fra Kristelig Folkeparti fortsetter som varaordfører i en ny fireårsperiode.

– Det er historisk bred enighet, sier Furre til Fædrelandsvennen etter at avtalen ble undertegnet på ordførerens kontor tirsdag kveld.

Partiene er enige om et valgteknisk samarbeid, som i praksis betyr at man er enige om en fordeling av sentrale politiske posisjoner. I tiden som kommer vil partiene arbeide for å lage en felles politisk plattform.

De politiske hovedutvalgene er fordelt slik:

Oppvekststyret ledes av Høyre (Frp får nestleder), Kulturstyret ledes av Ap (Høyre får nestleder), Helse- og sosialstyret ledes av KrF (Høyre får nestleder), Byutviklingsstyret ledes av Frp (V får nestleder), Havnestyret ledes av Høyre (KrF får nestleder) og Kontrollutvalget ledes av Demokratene (Ap får nestleder).

Da Furre snakket med KRS247 tidligere i dag, blir budsjettet den første saken samarbeidspartiene skal bli enige om for hvordan de skal fremstå i bystyret.

– På den måten vil vi sikre en god og forutsigbar økonomisk styring av byen, sier han.

Hør hele vår prat med ham her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer