Annonse

Venndøl kan bli fengslet i sju år


Den 30 år gamle mannen fra Vennesla som torsdag i forrige uke ringte inn to bombetrusler i USA, risikerer å måtte sone sju år i fengsel.

Han sitter nå i varetekt med en kausjon satt til 250 000 dollar. Det tilsvarer godt over to millioner norske kroner.

Mannen er siktet for terrortrusler og har foreløpig ikke fått oppnevnt noen forsvarer. 30-åringen ringte inn en bombetrussel to ganger til den internasjonale flyplassen i Philadelphia. Han skal ha sagt at det var en bombe i bagasjeutleveringen på Terminal A. Politiet gikk til aksjon rundt 15.35 lokal tid torsdag ettermiddag.

Venndølen skal også, ifølge CBS, ha fortalt nødsentralen at han ikke ønsket at noen fly fra British Airways skulle ta av. Motivet for handlingene skal ha vært at 30-åringen og hans kamerat hadde kommet for sent til flyet de skulle ta til London og tok i bruk ekstreme metoder.

Mannen skal i et nytt rettsmøte den 18. desember i Philadelphia. Utenriksdepartementet tilbyr konsulær bistand til mannen, men det er ikke klart enda om han vil få bistand av en norsk advokat.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer