Annonse

Velger Midtøsten fremfor påskefjellet


Foto: okkupertuke.wordpress.com

De er forberedt på menneskelig lidelse, undertrykking, nød og ødeleggelse. Likevel reiser det en sørlandsk delegasjon ned til de hardt pressede områdene i Midtøsten denne påsken. De ønsker å se og oppleve selv hvordan livet leves i Israel og Palestina.

Fylkesleder i Vest-Agder AUF, Kai Steffen Østensen. | Foto: Privat

Fylkesleder i Vest-Agder AUF, Kai Steffen Østensen. | Foto: Privat

De som reiser velger altså vekk skiferie og Påskelabyrinten på P1, for å besøke en av verdens mest betente politiske situasjoner.

– For meg er det viktig å høre de stemmene som er der nede, forteller fylkesleder for AUF i Vest-Agder Kai Steffen Østensen.

Han reiser sammen med medlemmer av SU, AUF, LO og Palestinakomiteen i en anseelig delegasjon.

– Vi tilhører venstresiden av norsk politikk. Det er folk som mener det er viktig å anerkjenne Palestina som stat.

– Det er jo en sterk politisk handling å reise dit slik dere gjør?

– Ja, og det er viktig at man tør å si hva man mener i denne saken. Man skal diskutere denne situasjonen på landsmøtet i Arbeiderpartiet senere, og selv om jeg synes det er vanskelig å bestemme seg for rett og galt er det viktig å ha en faktabasert vurdering.

Han har møtt israelsk ungdom sammen med Med Israel For Fred i Farsund for å få inn den andre siden av konflikten.

Hør hva AUF-lederen mener om valget i Israel, Hamas og Vestens rolle i konflikten.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer